Maaginen Lappi!

Olen siinä mielessä etuoikeutetussa asemassa, että saan asua koko maailman parhaassa paikassa: Suomen Lapissa. Tarkemmin sanottuna siis Levillä. Kotiseuturakkaana ihmisenä ajattelin kertoa teille hieman, mitä kaikkea täältä löytyy ja mikä tekee tästä paikasta niin maagisen. Jos aloittaisin muutamalla faktalla. Eli, Levi sijaitsee Sirkan kylässä, Kittilän kunnassa ja tunturin huippu siintää yli 530 metriä merenpinnan yläpuolella. Voitte siis kuvitella, miten upeat maisemat täällä ovat!

Patikoimassa

Parasta täällä on ehdottomasti luonto ja edellä mainitsemani tyrmäävät maisemat. Ilma on aina raikasta ja Suomen neljä vuodenaikaa pääsevät todellakin oikeuksiinsa. Rakastan kesää ja syksyn ruska-aikaa, mutta tietysti talviurheilulajien fanaattisena ystävänä talvi on ehkä kuitenkin, se paras vuodenaika. Täällä on aivan upeita patikointireittejä. Joskus kuljen aina upeille Pallas-Yllästunturin kansallispuistomaisemille asti, useimmiten pysyttelen tässä lähialueilla. Monet täällä harrastavat myös metsästystä, mutta se ei ole koskaan ollut oikein minun juttuni.

Revontulia ja luomukalaa

Erityisesti turistit ovat rakastuneita erilaisiin luontopolkuihin, joita täällä on useita. Niillä pääsee tutustumaan luontoon ja niitä on paljon erilaisia, joten ne sopivat kaiken kuntoisille patikoijille. Se, mikä tekee Lapista erityisen maagisen, on tietysti meidän taivaalla roihuavat, aivan upeat revontulemme. Voisi luulla, että olisin jo jotenkin tottunut ja turtunut niihin, mutta ne jaksavat yhä edelleen ihmetyttää hengästyttävällä kauneudellaan. Revontulet ovat jotain, joka jokaisen tulee nähdä edes kerran elämässään.

Täällä on runsaasti myös kaunista vesistöä: lampia, järviä, jokia sekä pikkuisia puroja. Voitte arvata, että täällä on mahdollista päästä käsiksi valtaviin kalasaaliisiin – ympäri vuoden. Käyn usein kalastamassa ja pilkkimässä. Mikään ei maistu niin hyvälle kuin itsekalastettu, juuri vedestä nostettu tuore kala, jonka voi valmistaa ja syödä saman tien. Todellista luomuruokaa! Meidän apajillemme ovat myös turistit tervetulleita – kunhan kalastusluvat ovat kunnossa. Lapin luonto antimineen on kertakaikkisen häikäisevä.

After Ski

Mutta onhan täällä tietysti kaikkea muutakin kuin luonto ja sen rauha. Yleensä tänne tullaankin juuri erilaisten ja monipuolisten aktiviteettien perässä. Oma intohimoni, eli erilaiset talviurheilumahdollisuudet, ovat ehkä kuitenkin se kaikista paras puoli Lapissa. Yllättävää kyllä, se mitä minulta itseltäni kysytään useimmin, on mitkä ovat parhaat After Ski-paikat Levillä ja lähiympäristössä. Ja niitähän todellakin riittää! Ei todellakaan tarvitse pelätä, että iskisi jano – tai nälkä.

Ostoksia ja kulttuurielämyksiä

Ja onhan täällä sitten monipuoliset ostosmahdollisuudet ja tarjolla on myös erilaisia kulttuurielämyksiä. Modernien kulttuurielämysten lisäksi täällä voi kokea vaikka lapinkasteen ja tutustua shamaaneihin. Voi hyvällä omallatunnolla sanoa, että Lappi tarjoaa kyllä jokaiselle jotakin. Ei ole ihme, että Lappiin matkustetaan jopa toiselta puolelta maapalloa. Onhan tämä sellainen paikka, jota ei ole toista. Monien Etelä-Suomessa asuvien kavereidenikin on yksinkertaisesti päästävä tänne aina säännöllisin väliajoinkokemaan pohjoisen taikaa.