Lumilautailua Lapissa

Hyvää lauantai-iltaa kaikille! Olen vihdoin sohvalla makaamassa läppäri sylissä. Tulin kotiin tunti sitten Levin rinteiltä ja olipahan taas huikea laskupäivä. Tämäkin lauantai, kuten yleisesti kaikki lauantait talviaikaan meni lumilautaillessa. Taivaalla vielä sattui olemaan niinkin harva valoilmiö kuin aurinko, joten en malttanut lähteä kotia kohti ennen kuin hissit lopettivat toimintansa tältä päivältä. Nämä päivät jäävät aina pitkäksi aikaa mieleen. Parasta talvessa!

Sen minkä nuorena oppii, vanhana taitaa

Olin ensimmäisen kerran rinteessä neljävuotiaana ja siitä lähtien se on ollut menoa. Kuusivuotiaana minulla oli jo lauta alla ja opettelin pelottomasti lumilautailun saloja. Sitten olin se hurjapää pikku poika, joka veti reilejä ja hyppyreitä miettimättä kahta kertaa. Tämä harrastus on pysynyt minulle rakkaana jo useat vuodet ja olen kehittynyt lautailussa hurjasti. Kehityksen tukena ovat olleet motivoivat lumilautailuvideot.

Parasta lumilautailussa

Ehdottomasti parasta tässä koko hommassa ovat ne ihmiset, jotka olen löytänyt lumilautailun kautta. Ei ole mitään parempaa, kun viettää viikonloput rinteessä laskien samanhenkisten ihmisten kanssa. Se, mikä minulle on tärkeintä, on se, että laskiessa olisi aina hyvä fiilis ja kannustusta tulisi kavereilta suuntaan jos toiseenkin. Meillä Levillä on todella ystävällinen ilmapiiri ja kaikki uudet laskijat ovat aina tervetulleita mukaan.

Junnuaikoina opin kaiken lautailusta vanhemmilta pojilta ja toki myös tytöiltä. Nykyään osalla heistä on jo lapsia, joista osa ovat jo rinteessäkin. On ihan mahtavaa, että vanhemmat kannustavat lapsiaan aloittamaan laskettelun pelottomasti jo nuoressa iässä. Olen melko varma, ettei taitotasoni olisi tämä, jos en olisi ollut rinteessä ensimmäistä kertaa neljävuotiaana. Kiitos siitä siis omille vanhemmilleni.

Näin lappilaisena nuorena miehenä odotan talviolympialaisia kuin kuuta nousevaa. On jo sovittu kavereiden kanssa iltoja, milloin vallataan kenenkin olohuone, että voidaan seurata olympialaisia yhdessä. Suomalaisena saa kyllä olla ylpeä meidän hienoista urheilijoistamme, jotka ovat taistelleet tiensä olympialaisiin. Suomen menestys vuoden 2018 talviolympialaisissa jää nähtäväksi, mutta odotukset ovat ehdottomasti korkealla. Ei varmaan yllätä, että minulle se mielenkiintoisin laji tulee olemaan lumilautailu.

Vinkkejä lumilautailuun

Minun mielestäni lumilautailu sopii minkäikäisille vaan, tärkeintä ovat oma asenne ja motivaatio. Menit sitten suksilla tai laudalla, niin aluksi on hyvä ottaa ohjeistettua opastusta ammattilaiselta. Näin saat tärkeitä vinkkejä, joilla pääsee hyvin alkuun. Kaikkein tärkeintä on se, ettei luovuta, vaikka ensimmäiset päivät menevät lähinnä lumessa pyöriessä. Meillä Lapissa on aivan mahtavat laskettelumahdollisuudet useammassa laskettelukeskuksessa. Tervetuloa kokeilemaan!