Lasketteluvarusteet ja niiden hankkiminen

Joka vuosi tulee uusia trendejä ja urheilukaupat ovat pullollaan uusia lasketteluvaatteita ja muita tarvikkeita. On niitä klassikkoja, jotka pysyvät kaupoissa vuodesta toiseen mutta nykypäivänä kaupat ovat pullollaan uutuuksia ja vaatteita myydään esimerkiksi väritrendien mukaan. Nykyään rinteessä on erittäin yleistä nähdä kirkkaita värejä vaatteissa sekä paljon erilaisia trendikkäitä kuvioita. Turvallisuus on totta kai laskettelun pääasia ja onneksi nykypäivänä useat tuotemerkit valmistavat todella trendikkäitä laskettelukypäriä, jonka sujauttaa päähänsä hymyssä suin.

Omat luottomerkkini lasketteluvaatteiden ja varusteiden saralla ovat ehdottomasti Halti ja Burton. Halti on kotimainen luottomerkki ja lasketteluvaatteet ovat aina varmasti laadukkaita ja sään kestäviä. Oli sitten kova pakkanen tai räntäsade niin Haltin vaatteilla pärjää aina koko päivän rinteessä. Yleisesti hankin Burtonilta muut tarvikkeet, kuten sukset, kengät tai lumilaudan. Burton on varsinkin lumilautailijoiden keskuudessa suosittu merkki, koska he valmistavat todella trendikkäitä tuotteita, ja ennen kaikkea Burton on hienosti markkinoitu.

Lasketteluvarusteiden tärkeimmät elementit

Laskettelemaan lähtiessä on mietittävä monta eri tekijää ja on tärkeää aloittaa aluskerroksesta. Lämmin alusasu on tärkeää hankkia toppavaatteiden alle. Myös termo-sukat ovat erittäin tärkeät, jotta varpaat pysyvät lämpiminä laskettelukenkien alla. Monilta valmistajilta löytyy todella laadukkaita ja lämpimiä alusasuja sekä sukkia. Alusasun jälkeen seuraavat mietittävät asiat ovat toppavaatteet. On tärkeä ajatella laatua ja miettiä, että kannattaa investoida vaatteisiin hieman isompi summa rahaa, jotta ne kestävät useamman kauden.

Laskettelutakissa on tärkeää varmistaa muun muassa, että sivussa on tuuletusaukot ja että takin sisällä on tasku, johon voi laittaa puhelimen ja esimerkiksi pankkikortin. Näin kaatumisen sattuessa arvotavarat säilyvät visusti takin sisällä. Housuissa on taas tärkeä miettiä esimerkiksi sitä, onko niissä henkselit koska näin ollen housut pysyvät hyvin päällä, eikä alaselästä pääse lunta eikä kylmää ilmaa selkään. Tärkeintä on, että varustus pitää laskettelijan lämpimänä.

Muut tärpit

Laskettelurukkasten alle on hyvä ostaa sormikkaat, jotta esimerkiksi lumilaudan siteiden kiristäminen sujuu mutkattomasti, eikä sitä tarvitse tehdä paljain käsin. Usein paksut rukkaset eivät ole ne kaikista taipuisimmat vaihtoehdot. Ota myös huomioon, että kypärän alle on hyvä laittaa ohut pipo tai huivi, joka suojaa korvia kylmettymiseltä. Toki kylmän laskettelupäivän sattuessa on hyvä pitää taukoja rinneravintoloissa ja juoda kuumia juomia. Nykyään suosiossa ovat myös talviaiheiset kolikkopelit, joita löytyy netistä.

Lasketteluvarusteiden alennusmyynnit

Yleensä lasketteluvarusteilla on luonnollisesti suurin tarve talvella, mutta itseasiassa paras aika hankkia uudet lasketteluvarusteet on ehdottomasti keväällä kauden loppuessa. Ehkei kauden trendikkäimmistä vaatteista löydy enää kokoja mutta alennusmyynneistä voi tehdä upeita löytöjä edullisesti. Ajoitus ei tietenkään kirkkaassa keväässä tunnu parhaalta talvivaatteiden hankkimiseen mutta ainakin itse hyödynnän aina alennusmyynnit ja ostan tarvittavia vaatteita tai muita tarvikkeita seuraavaa kautta ajatellen. Näin ollen minulla on aina kaapissa jotain, jonka käyttöönottoa odotan innolla.