Koe Lapin kesä!

Suomen Lappi on loistava matkakohde ympäri vuoden. Neljä vuodenaikaa todellakin erottuvat ja näkyvät Lapin hienossa luonnossa sekä vaihtuvissa maisemissa. Sydäntalven lisäksi Lappiin kannattaa tutustua myös kesällä. Hyvä paikka on esimerkiksi tämä Levi, jossa on tarjolla monenlaista aktiviteettia, tapahtumaa ja ostosmahdollisuutta. Levi sijaitsee Sirkan kylässä, Kittilän kunnassa ja tunturin huippu siintää reilut 530 metriä merenpinnan yläpuolella. Vaikka Levi on tunnettu Suomen suurimmasta talviurheilukeskuksestaan, tarjoaa paikka ensiluokkaisia elämyksiä myös kesämatkailijoille.

Jo Lapin kesän valoisuus ja puhdas luonto ovat elämyksiä itsessään. Luonnosta voi nauttia patikoiden tai pyöräillen. Myös upeat vesistöt tarjoavat mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin. Suosittuja ovat esimerkiksi melonta ja suppaus eli melonta seisten laudan päällä. Rauhallinen veneily tai lauttaretkikin ovat mukava tapa nauttia luonnosta. Hurjempaa toimintaa kaipaaville esimerkiksi koskenlasku on turvallinen tapa saada hieman jännitystä elämään. Luonnosta voi nauttia joko omin päin tai ohjatuilla elämysretkillä. Ohjattuja aktiviteetteja löytyy eritasoisille liikkujille.

Tapahtumat ja aktiviteetit

Levillä järjestetään kesäisin runsaasti erilaisia tapahtumia. Kesäkuu on ollut perinteisesti LEVI24-tapahtuman aikaa. Tässä kansainvälisessä maastopyöräilytapahtumassa voittaa se, joka pyöräilee 24 tunnin aikana pisimmän kokonaismatkan. LEVI24 sopii kaiken tasoisille pyöräilijöille ja tarjolla on hauskanpitoa, rentoa tunnelmaa sekä hyväntekeväisyyttä. Lisähaastetta kaipaaville on tarjolla Levi Arctic Challenge, jossa kisataan pareittain 10 kilometrin radalla. Kilpareitin varrella on 10 toinen toistaan rankempaa haastetta, jotka on rakennettu luonnonmukaisuutta ja tunturiluontoa kunnioittaen.

Levi Arctic Challenge järjestetään heinäkuussa. Monipuolinen tapahtumakokonaisuus sopii myös perheille. Heinäkuussa järjestetään myös Levi Golf Week, kaikkien golffareiden unelma. Tapahtuma järjestetään Suomen pohjoisimmalla 18-reikäisellä golfkentällä, Levitunturin ja Ounasjoen välissä. Upeita maisemia on siis luvassa. Näyttävyyttä – ja lisähaastetta – tuo kentän sisällä oleva Taalojärvi. Levi Golf Week sopii hyvin sekä ensikertalaisille että jo kokeneemmille konkareille. Tässä vain hieman esimakua Levin kesän tapahtumista, lisätietoa löytyy helposti netistä.

Vaellus ja patikointi

Vaeltaminen ja patikointi ovat hyviä tapoja tutustua luontoon ja rauhoittua. Sekä vaeltaminen että patikointi onnistuvat niin itsenäisesti kuin ohjatustikin harrastettuna. Ennen matkaan lähtöä kannattaa kuitenkin katsoa muutamia varustevinkkejä esimerkiksi netistä. Levillä on tarjolla erilaisia luontopolkuja. Polut ovat eripituisia ja teemaltaan erilaisia, joten niistä löytyy varmasti jokaiselle sopiva. Vaihtoehdoista voi mainita esimerkiksi noin 18 kilometrin pituisen Entisaikojen Eloa -polun sekä noin 800 metrisen Huippupolun, joka täyttää myös esteettömyysvaatimukset.

Ostokset

Shoppailua voi harrastaa ympäri vuoden ja Levin erilaisiin ostospaikkoihin kannattaa tutustua myös kesällä. Niistä löytyy kaikkea mukavaa ja hyödyllistä omaan kotiin sekä tuliaisia ystäville ja sukulaisille. Matkamuistoksi on hienoa ostaa jotain perinteistä, esimerkiksi lappilainen puukko, luutyö, koru, porontalja tai kuksa. Unohtaa ei kannata myöskään Lapin herkkuja, ruokia ja viinejä. Levillä on myös laaja valikoima erilaisia urheilu-, sisustus- ja vaateliikkeitä, joista kaikki löytävät varmasti jotain mieluista.